Blinkie


Facebook

Scrapbook.hu on Facebook

Blogarchívum

2010. április 1., csütörtök

Stúdió - 3. Berendezés-tervezés

Kedves Olvasóink!
Ma a Stúdió berendezésének tervezési munkálataiba szeretnélek beavatni Benneteket. Ez a rész talán a legizgalmasabb, ha magát a bevásárlást és a költözést nem számítjuk.

Betsie-vel mindketten imádjuk az IKEA-t. Számtalanszor találkoztunk már az Örs vezér téri áruház éttermében, de alapvetően azért is mentünk oda, mert az egész áruház hangulata, a bútorok és a kiállított szobabelsőkből áradó életigenlés és nyugalom az, ami miatt szeretjük. Ez a tény, hogy mindketten egyformán rajongunk ezért a feelingért, már barátságunk legelején nyilvánvalóvá vált.

Így nem volt kérdés, merre nézegetünk majd berendezés után. De mégis, hogy kezdjük? Lakberendezők nem vagyunk, és tanácsadó bevonására sem volt mód. Mit tehet az ember? Böngészi az internetet. No, és mire bukkantunk? Szeretett áruházláncunk már rég feltalálta a "spanyol viaszt". Azaz, hatékony, látványos és profi segítségül szolgál azon kisvállalkozások számára, amelyek tőlük szeretnének bútort vásárolni, hogy álmaik munkahelyét berendezhessék. Így találtunk rá erre a csodás aloldalukra:


Komolyan mondom, csak úgy, nézegetni is kiváló szórakozás annak, aki szereti ennek a lakberendezési áruháznak a stílusát. Hiszen nemcsak ötleteket kaphatunk, de számos olyan hosszabb-rövidebb riport nézhető végig, amiből bátorságot és erőt meríthetünk ahhoz, hogy merjünk belevágni! Van például egy klassz rész (ez volt a kedvencem) a Main Street MakeOver. Egy kisvároska egyik utcája megnyerte az áruház pályázatát és az IKEA átrendezte az utcácska számos éttermét, boltját - teljesen ingyen, s mindezt le is filmezték. Csodálatos TANANYAG mindez egy befogadókész, épp Stúdióját berendezni szándékozó páros számára! Ezt a hatalmas tudásanyagot használtuk fel a Stúdió komplett arculatának kialakításához, de főként az előszoba és a klubhelyiség berendezésére.

Betsie-vel órákig nézegettük ezeket a filmeket. Ezen kívül egy másik kiváló és profi segítségünk akadt. Egy könyv, melyet néhány éve vásárolt meg Betsie. Ez a könyv a következő:


Ez a könyv segítséget nyújt megállapítani magunk számára, hogy bennünket milyen környezet inspirál leginkább az alkotásra, ha az alkotósarkunkra gondolunk. Van, aki azt szereti, ha minden kincsét egyszerre láthatja, látványosan kipakolva. A színek és anyagok, minták kavalkádja indítja be az alkotásra. Van olyan, aki fejben gondolja végig, s számára inkább elpakolt környezet kell, rend, amelyben mindig tudja mit hol talál, de ezek rejtve vannak. Ilyesféle tesztekből majd profi javaslatokból és sok-sok szép szobabelső fényképéből áll ez a könyv, amelyet két gyakorló scrapbookos írt: egyikük egy SB újság szerkesztője, másikuk pedig hivatásos rendszerezési tanácsadó. Betsie is és én is végignéztük ezt a könyvet (ill. én még nem végeztem vele), s az abban foglalt tanácsok alapján gondoljuk végig a belső szobánk berendezését. Ez a könyv lesz segítségünkre a webáruházas kínálóhelyiség berendezésekor is. Ide kattintva megnézhetünk a könyv egyik szerzőjével egy beszélgetést videón, amiből teljesen megérthetjük, mennyire profi módon közelíti meg a szerzőpáros ezt a kérdést.

Mindkét fenti inspirációt meleg szívvel ajánljuk bárkinek, hiszen a bennük foglalt ötleteknek és tanácsoknak nemcsak nagy terek, hanem pici alkotósarkok kialakításánál is hasznát vehetjük.

Holnap újabb részletekkel jövök, s már mutatok fotókat is, ahogy elkezdődött a festés és a felújítás.

Szép estét kívánok!
Szeretettel: Gigi


Ha tetszett, oszd meg Facebookon! Csak kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Kövess minket!

Rendszeres olvasók

Kreativitás és Innováció

Látogatóink