2009. május 14., csütörtök

Véget értek a Scrapbook Napok

Május 2-án világszerte – de persze kifejezetten az Egyesült Államokban - rengetegen jönnek össze csak azért, hogy scrapbookozhassanak, ezt a napot néhány éve a Nemzetközi Scrapbook Napnak nyilvánították. Ezért a Scrapbook.hu-n május 2-án kezdődött a Scrapbook Napok elnevezésű eseménysorozat. Ezzel – virtuálisan – mi is csatlakoztunk a nemzetközi összejövetelekhez.

Majd minden nap más-más kihívással, egy adott szempont alapján elkészítendő oldallal ösztönöztük alkotásra a résztvevőket.

Rengeteg kihíváshoz segítségképpen (vagy éppen a játék lényegeként) ingyenes készleteket, sablonokat, wordart-okat tölthettek le a résztvevők, melyeket a későbbiek folyamán is felhasználhatnak.

A kihívásoknak többnyire szűk (2 napos) határidejük volt, ezzel is alkotásra sarkallva mindenkit. Akinek pedig nem fért bele az idejébe egy-egy kihívás, az május 9-én, szombaton, a Magyar Scrapbook Napon pótolhatták.

A különböző nyeremények május 10-én, ennek a pörgős hétnek a lezárásaként kerültek kihirdetésre: lehetett nyerni hagyományos nyereménycsomagot, a Kreatív Csapat által készített hagyományos scrapbook oldalt, kézzel készítetett hagyományos kiegészítőket, digitális ajándékcsomagot – valamint, aki részt vett 8 db kihívásban a hét folyamán automatikusan kap egy 20% kedvezményre jogosító ajándékkupont, melyet a Scrapbook.hu webáruházban tud majd levásárolni.

De mindezek mellett a csodás nyeremények mellett a legnagyobb ajándék, hogy egy héten át együtt lehettünk – ha csak virtuálisan is – egy hihetetlenül bátorító és szerető közösség alakult ki az oldalon és a galéria pedig megtelt szebbnél szebb alkotással.

Néhány számadat a Scrapbook Napokkal kapcsolatban:
* A hét folyamán összesen 334 alkotás született – digitális és hagyományos egyaránt.
* 16 kihívást indítottunk
* 16 freebie-t, azaz ingyenes készletet tettünk letölthetővé, illetve további
* 14 freebie vált elérhetővé lelkes tagjaink közreműködésének köszönhetően
* 49 tag vett részt valamelyik kihívásban
* Átlagosan 21 scrapbook oldal készült kihívásonként
* A Magyar Scrapbook Napon, május 9-én 100 alkotás került fel a galériába
* 23 tagunk kapja meg a 20% kedvezményre jogosító kupont, ők azok, akik legalább 8 kihíváson részt vettek
* Megdöntöttük az összes eddigi látogatói statisztikánkat és regisztrált tagjaink száma a hét során tovább növekedett
* A Scrapbook hét kezdete óta 30%-kal többen látogatnak minket naponta.

Úgy érezzük ezek a számok önmagukban is méltón fémjelzik a Scrapbook Napok sikerét. Úgy látjuk, hogy minden egyes alkotó sokat fejlődött minden téren ezalatt az egy hét alatt, de beszéljenek inkább ők, íme néhány vélemény a beérkezett 25-ből arra a kérdésre, Mit jelentett számodra ez a hét?

  • „Először is RENGETEGET TANULTAM!…Mint digiben és már a hagyományosban is. Ez a második, hogy végre belevágtam (és milyen jól tettem) a hagyományosba. Nagyon tetszett a sokféle feladat és az, ahogy mindenki másképp oldotta meg ezeket.” Pavelancsika
  • "Tényleg KIHÍVÁSOK voltak a kihívások, mert olyan dolgokat kellett alkotni, amiket talán magamtól nem próbáltam volna meg." Janka
  • "Az albumkészítésben is (olyan oldalakat készítettem, amit el sem tudtam volna képzelni egy hónappal ezelőtt), de főleg önbizalom, önismeret terén. Kénytelen voltam magammal kapcsolatban bizonyos dolgokról elgondolkodni, és olyan dolgokat fedeztem fel, amire nem is gondoltam. Rengeteget jelentettek a fantasztikus kommentek, amiket az oldalaimhoz írtatok. Valóban, a család megsínylette kicsit a hetet, de én mégis alig várom, hogy jövőre újra nekiindulhassak, akkor már talán sokkal tapasztaltabban, és magasabb szintről. A legfontosabbat pedig ki ne felejtsem: Úgy érzem, nekem ezen a héten a scrapbook.hu igazán az otthonom lett. Köszönöm nektek!" Maja
  • "Tényleg sokat segített azok fejlődésében, akik kicsit nehezebben szánták rá magukat, hogy nekiüljenek egy oldal elkészítésének. A témák sokfélesége, és a szoros határidő szinte ösztönözte az ember lányát, hogy gondolkozzon és csinálja. Nagyon nagy élmény volt ez a nyüzsi." Klári
  • "Azt hittem, hogy a munkával zsúfolt hét miatt csak alig-alig jut majd időm, és tessék: 12 alkotás egy hét alatt, és mindegyikre büszke vagyok, egyik sem "darabra ment". Minden egyes kihívásból rengeteget tanultam, mert olyan dolgokat próbáltam ki, ami eszembe sem jutott volna. Volt, amelyik elgondolkodtatott, de nagyon. Irtó jó, volt, hogy mindenki itt nyüzsgött a fórumon, így rögtön jött a visszajelzés. Iszonyúan inspiráló volt a rengeteg szuper alkotás - mindegyik más megfogalmazásban." Kovaxka

A további vélemények elolvashatóak a Fórumban. Kattintsunk ide>>
Aki lemaradt a Scrapbook Napokról, de mégis szeretne utólag részt venni a kihívásokban, megteheti, hiszen az eseménysorozat galériája mától újra nyitva áll az újabb alkotásokra, fórumainkon pedig bárki kötetlenül kérdezhet – és választ, biztatást kaphat kérdéseire.

Várunk Téged is szeretettel fórumunk aktív tagjai között!!
Szeretettel üdvözlünk:
Gigi, Betsie és Feri


Ha tetszett, oszd meg Facebookon! Csak kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Frissítés kérése

Kövess minket!

Rendszeres olvasók

Kreativitás és Innováció

Látogatóink