2008. május 29., csütörtök

Gyakran Ismételt Kérdések 1.

Hogyan lehet letölteni a Scrapbookozz velünk e-magazint?
Kattintsunk a blogbejegyzésben található linkre, majd kattintsunk a Mentés (Save) gombra, vagy a kék lemezt ábrázoló ikonra. Ezután kiválaszthatjuk a megfelelő könyvtárat, majd az OK-ra kattintva elindul a mentés.

Hogyan lehet megtekinteni a Scrapbookozz velünk e-magazint?
A magazin .pdf formátumú fájl, ami az Adobe cég Acrobat Reader programjával olvasható. Ez a program ingyenesen letölthető a gyártó honlapjáról. Ezért, aki nem rendelkezik ennek a programmal a számítógépén, annak előtte le kell töltenie, most ide kattintva itt megteheti. >>

Hogyan olvashatóak a cikkek szövegei? Hogyan nézhetők nagyobb méretben a magazin fényképei?
A .pdf formátumú fájlok nem html oldalak, ezért rákattintással nem tudjuk nagyítani az abban elhelyezett képeket. Ahhoz, hogy nagyobb méretben meg tudjuk tekinteni a kívánt oldalrészletet, fent a menüben, a nézet %-án kell változtatni. Ezt az eszköztáron vagy a Ctrl+M lenyomása után tehetjük meg.

Mit tegyek, ha nem működnek az újságban található linkek, hiába kattintok rájuk, nem indul el a letöltés?
Javaslatunk a következő: próbáljuk meg kijelölni az egérrel a link szövegét úgy, hogy az Acrobat Reader eszköztárán keressünk vagy egy T-betűs ikont (ez a Text (szöveg) kijelölése). Vagy egy olyan gombot, amelyen az egérmutató függőleges vonallal van ábrázolva. Ha nincs ilyen, akkor a Tools menüpontban a Select-et kell választani. Ezután, ha sikerült, másoljuk be a böngészőnk parancssorába a link teljes szövegét, és nyomjuk le az Enter billentyűt. Így működnie kell.

Miért nem látom a freebie-ket miután letöltöttem?
A freebie-ket terjedelmük miatt tömörítve töltöttük fel a szerverre. Ezzel jelentősen lecsökkent a letöltési idő is. Emiatt, mielőtt megtekintenénk, ki kell csomagolnunk a fájlokat. A Windows operációs rendszer része Winrar program, amely segítségével ezt megtehetjük: kattintsunk az egér jobb gombjával a fájlra, majd válasszuk a Kicsomagolás ide opciót. Ezután automatikusan elindul a kicsomagolás.


Ha tetszett, oszd meg Facebookon! Csak kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Kövess minket!

Rendszeres olvasók

Kreativitás és Innováció

Látogatóink